voor 4 personen

Ingrediënten:
4 sjalotten of uitjes, 4 jeneverbessen, 6 lepels wijnazijn, 30 gram bloem, 35 gram boter, 6 lepels witte wijn, 3 dl. bouillon, 1 dl. koffieroom, grove mosterd, zout, peper, 4 dikke plakken gekookte ham (zonder vet)

Bereidingswijze:
Snipper de sjalotten en uitjes zeer fijn en laat ze met de gekneusde jeneverbessen in de wijnazijn zachtjes koken in open pan tot er een dikke puree over is. Fruit de bloem in de boter lichtgeel, voeg de bouillon, de witte wijn en de sjalottenpuree toe. Goed doorroeren en 10 minuten op laag vuur laten pruttelen, koffieroom en een flinke lepel mosterd toevoegen en nog een kwartiertje heel zacht laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper en een klontje boter toevoegen. Bak de plakken gekookte ham aan weerskanten snel in wat boter en leg ze in de saus. Met nieuwe aardappeltjes en jonge doperwtjes of tuinboontjes een feestelijk maal.

mostermakerij

Mosterdmakerij

Bij Abraham's Mosterdmakerij wordt nog altijd op ambachtelijke wijze grove Groninger mosterd gemaakt. De tijd lijkt hier tientallen jaren te hebben stilgestaan. Tijdens een rondleiding vertellen wij u alles over de productie van onze mosterd én komt u te weten waar Abraham de mosterd haalt.

restaurant

Restaurant

Lunch, diner of een kop koffie met wat lekkers? Alleen, met z'n tweeën of een complete dag uit met uw familie, vrienden of collega's? U bent voor vrijwel iedere gelegenheid van harte welkom in ons sfeervolle restaurant, dat door een glazen wand gescheiden wordt van de 'fabriek'.