Ingrediënten:
1 kilo gemengde groenten (bijv. bloemkool, wortel, doperwten, augurk, prinsesseboontjes), 1 liter azijn, 3 eetlepels grove mosterd, 2 eetlepels slaolie, mespuntje cayennepoeder, mespuntje kurkuma, 1 afgestreken lepel zout, 2 lepels suiker, 35 gram bloem

Bereidingswijze:
Roer de bloem, suiker, zout en specerijen droog door elkaar. Voeg roerende de slaolie toe en iets azijn en daarna de mosterd. Breng de overige azijn aan de kook en voeg het papje er aan toe. Laat het mengsel opnieuw aan de kook komen en even doorkoken. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat de goed schoongemaakte groenten 5 minuten in water met zout koken, neem ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze goed uitlekken, droogdeppen en voeg ze toe aan de saus. Bewaar de piccalilly zo in potjes en sluit die goed af.

mostermakerij

Mosterdmakerij

Bij Abraham's Mosterdmakerij wordt nog altijd op ambachtelijke wijze grove Groninger mosterd gemaakt. De tijd lijkt hier tientallen jaren te hebben stilgestaan. Tijdens een rondleiding vertellen wij u alles over de productie van onze mosterd én komt u te weten waar Abraham de mosterd haalt.

restaurant

Restaurant

Lunch, diner of een kop koffie met wat lekkers? Alleen, met z'n tweeën of een complete dag uit met uw familie, vrienden of collega's? U bent voor vrijwel iedere gelegenheid van harte welkom in ons sfeervolle restaurant, dat door een glazen wand gescheiden wordt van de 'fabriek'.