Mosterookmosterdop?

Wat doe je met mosterd als smaakmaker? ’t Mag dan erg lekker zijn bij een kroket of een blokje kaas, maar mosterd kan bij de bereiding van veel gerechten worden toegepast.
Hieronder vindt u een aantal suggesties:

Recepten van Abraham’s betovergrootmoeder

Mosterdboter - 1

Ingrediënten: mosterd, boter en zout

Bereidingswijze: De boter zacht roeren. De mosterd en wat zout er door roeren tot een smeuïg geheel. Hiermee de sandwiches besmeren. U kunt die dan nog beleggen met vleeswaren, tomaat of komkommer en kaas.


Mosterdboter - 2

Ingrediënten: 4 dooiers van hardgekookte eieren, 150 gram boter, zout, peper en 2 eetlepels grove mosterd, ietwat peterselie

Bereidingswijze: Eierdooiers fijn wrijven met zout en peper, daarna vermengen met boter, mosterd en iets zéér fijngesneden peterselie


Reuzel met mosterd
Wit-, bruin- of roggebrood besmeren met gesmolten reuzel en daaroverheen grove mosterd.


ZOOAF met mosterd
Een plak wittebrood, daarop een plak roggebrood en daartussen gebraden ZOOAF (enigszins doorregen varkensvlees) met flink wat grove mosterd bestreken.


Kaasbroodjes
voor 4 personen

Ingrediënten: 40 gram boter, 150 gram fijn gemalen kaas, 1 theelepel grove mosterd, zout en aroma naar smaak, 1 ei, 8 dunne plakjes ontbijtspek, 8 dunne sneetjes wittebrood

Bereidingswijze: Roer kaas, grove mosterd, zout en aroma door de gesmolten boter. Klop het ei en roer het door de kaas. Besmeer de korsteloze sneetje met de kaascrème. Leg op elk broodje een plakje spek en zet de broodjes in een hete oven, opdat ze snel warm worden.


Capucijners met spek en mosterd
voor 4 personen

Ingrediënten: 500 gram capucijners, 200 gram dobbelsteentjesspek, 35 gram bloem, minimaal 2 eetlepels grove mosterd, zout, 2 bouillonblokjes, ½ liter kooknat van de capucijners

Bereidingswijze: Capucijners gaar koken in ongeveer 1½ uur. Dobbelsteentjes spek licht bakken en daarna bloem toevoegen tot het vet is opgenomen. Kooknat langzaam erbij roeren en de bouillonblokjes. Saus even laten doorkoken en tot slot de mosterd en zout toevoegen.