Ham in mosterdroomsaus

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 sjalotten of uitjes, 4 jeneverbessen, 6 lepels wijnazijn, 30 gram bloem, 35 gram boter, 6 lepels witte wijn, 3 dl. bouillon, 1 dl. koffieroom, grove mosterd, zout, peper, 4 dikke plakken gekookte ham (zonder vet)

Bereidingswijze:
Snipper de sjalotten en uitjes zeer fijn en laat ze met de gekneusde jeneverbessen in de wijnazijn zachtjes koken in open pan tot er een dikke puree over is. Fruit de bloem in de boter lichtgeel, voeg de bouillon, de witte wijn en de sjalottenpuree toe. Goed doorroeren en 10 minuten op laag vuur laten pruttelen, koffieroom en een flinke lepel mosterd toevoegen en nog een kwartiertje heel zacht laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper en een klontje boter toevoegen. Bak de plakken gekookte ham aan weerskanten snel in wat boter en leg ze in de saus. Met nieuwe aardappeltjes en jonge doperwtjes of tuinboontjes een feestelijk maal.