Piccalilly

Ingrediënten:
1 kilo gemengde groenten (bijv. bloemkool, wortel, doperwten, augurk, prinsesseboontjes), 1 liter azijn, 3 eetlepels grove mosterd, 2 eetlepels slaolie, mespuntje cayennepoeder, mespuntje kurkuma, 1 afgestreken lepel zout, 2 lepels suiker, 35 gram bloem

Bereidingswijze:
Roer de bloem, suiker, zout en specerijen droog door elkaar. Voeg roerende de slaolie toe en iets azijn en daarna de mosterd. Breng de overige azijn aan de kook en voeg het papje er aan toe. Laat het mengsel opnieuw aan de kook komen en even doorkoken. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat de goed schoongemaakte groenten 5 minuten in water met zout koken, neem ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze goed uitlekken, droogdeppen en voeg ze toe aan de saus. Bewaar de piccalilly zo in potjes en sluit die goed af.